Българска фирма започна производство на водонепромокаеми маски за лице

Първите количества от предпазните маски вече са в наличност

Русенската фирма „Антоан Вилл“ стартира производство на водонепромокаеми филтърни маски за лице. Те са предназначени за многократна употреба и са изработени от специализиран български текстил, който повишава степента на предпазване от зараза.

Русенската фирма бе сред първите в шивашката индустрия в страната, която пренасочи цялото си производство към липсващите на пазара артикули. Иновативните маски, които тя започна да произвежда, са от 100% памучна тъкан със специфична сплитка и импрегнирана с тефлон,  a конците, с които са ушите също, са непромокаеми и с високо качество на издръжливост. Тяхната ефективност на защита от заразяване до голяма степен зависи и от правилната им употреба, напомнят специалистите от фирмата, като не бива да се пропускат няколко основни момента:

  • преди да си сложите маската, почистете ръцете с дезинфектант или антибактериален сапун.
  • маската трябва да покрива устата и носа
  • не докосвайте маската, докато е на лицето ви
  • почиствайте я редовно

„Нашите маски могат да се перат на температура от 40 °C и да бъдат гладени на високи температури, което осигурява надеждна защита дори при многократната им употреба“, сподели управителят на „Антоан Вилл“ Антоанета Антонова.

„Важно е да отбележим, че технологията на производство и ергономичният дизайн позволяват въздухът да преминава през тъканта и човек да се чувства комфортно, докато е с маската. Това също е важно предвид горещите препоръки на правителството за носене на маски на открити и закрити обществени места“, допълва тя.

В момента фирмата усилено работи в посока да бъдат осигурени необходимите маски на обществото и всеки да се чувства сигурен и защитен. Наред с останалите препоръки от всички здравни организации в света от съществено значение е и предотвратяването на директен контакт между лицето и ръцете, когато сме на публични места, за което помага именно носенето на маски.

„Антоан Вилл“ продължава да приема поръчки на: sales@antoanvill.com