VTEX открива регистрациите за четвъртото издание на своята глобална програма за ускорение

VTEX Accelerator

VTEX, корпоративната платформата за дигитална търговия за водещи брандове и търговци на дребно, откри регистрациите за VTEX Accelerator, глобална програма за ускоряване на решения. В това четвърто издание стартъп компании ще могат да регистрират решенията си на уеб сайта през цялата година, за да се състезават за възможността да публикуват своето приложение във VTEX App Store.

„VTEX Accelerator е ускорител на решения за VTEX App Store, който използва нашата позиция като цялостна и композируема платформа (с отделни сървърен и клиентски компоненти, интегрирани чрез API). Нашата програма предлага на стартъп фирми възможност да открият клиенти в страни, до които все още не са достигнали. Победител от Индия например може да има клиенти от Уругвай, Румъния или България“ – казва Кирил Динов – търговски вицепрезидент на VTEX за Източна Европа.

Всеки месец от май до декември 2022 г. ще бъдат избирани до пет решения. Ако проектът бъде одобрен, стартъп компанията ще получи една година техническа поддръжка от VTEX. В началото на 2023 г. Apps Grand Prix ще награди най-доброто решение във всяка от шестте категории (използване на данни, клиентска лоялност и повторяемост, оптимизация на операциите, унифицирана търговия, финтех и блокчейн и оптимизиране на фунията), като също така ще предостави експертно наставничество, техническа поддръжка и видимост в екосистемата на дигиталната търговия.

Участниците ще бъдат оценявани от жури, съставено от ръководители на VTEX и други важни световни компании

В третото издание на програмата участваха мениджъри от Pernod Ricard, Cencosud S.A., Drinks&Co, Linus, SpinPay, Naked Nuts, iDEXO и Amazon Web Services (AWS), платформа за облачни компютърни услуги, използвана от VTEX в цял свят и известна със свите надеждност, мащабируемост и производителност.

За да бъде конкурентноспособно, приложението трябва да има поне първа версия или MVP (минимален жизнеспособен продукт) и да предлага възможност за интеграция чрез приложение на трета страна. След публикуване във VTEX App Store глобалната видимост на приложението ще се увеличи, тъй като то ще може да се интегрира с над 3200 активни онлайн магазина в 38 държави. Победителите също така ще имат възможността индивидуално да покажат своите решения на сцената на следващото издание на VTEX DAY и да получат самолетни билети, цялостно настаняване и билет за двата дни на събитието.

Accelerator е още една инициатива на VTEX за укрепване на глобалната екосистема на дигиталната търговия

В последното издание програмата получи 292 заявки от 35 държави и награди 18 решения в Бразилия, Чили, Мексико, Германия, Великобритания, Полша, Колумбия, Аржентина, Индия, САЩ, Испания, Италия и Израел.


VTEX (NYSE: VTEX) е корпоративната платформа за дигитална търговия, в която световни брандове и търговци на дребно управляват своята търговия. VTEX поставя бизнесите на своите клиенти в скоростната лента на развитието чрез цялостно решение за търговия, маркетплейс и OMS. VTEX помага на глобалните компании да създават, управляват и предоставят изцяло вградени и напреднали изживявания за B2B, B2C и маркетплейс с безпрецедентно време за пускане на пазара и без никаква сложност.

Като лидер в платформите за дигитална търговия, VTEX се ползва с доверието на над 2400 клиенти, сред които AbInBev, Carrefour, Colgate, Motorola и Whirlpool, с повече от 3200 активни онлайн магазина в 38 държави (към приключването на фискалната година на 31 декември 2021 г.). За повече информация посетете www.vtex.com


Маркетингова агенция 3CON се грижи за връзките с медиите на VTEX в България. Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.