Meta с нови функционалности за Instagram, Facebook и Whatsapp, и още…

Дигитални новини 29/11

Празниците идват, но новините в дигиталния свят не стихват. Google са изготвили ръководство с информация, кои системи се класират в Search и кои не.

Meta, от своя страна, усилено се стреми да опази сигурността на тийнейджърите в платформите си, а за всички, които активно използваме Whatsapp в бизнес комуникацията си, от компанията са подготвили нещо и за нас. 

Желаете да рекламирате в TikTok? Ако отговорът е да, значи със сигурност трябва да се запознаете с новите инструменти, които предоставя на рекламодателите. Бъдете готови, защото TikTok рекламата ще дойде в България, а когато това се случи трябва да я завладеете преди конкурентите.

Не спирайте да четете, за да разберете повече.

Meta

Нови инструменти ще пазят младите потребители онлайн

С наближаването на празничния сезон младите потребители прекарват все повече време онлайн, за да общуват с приятели. По този повод, Meta обяви нов набор от актуализации за по-добрата им защита от потенциално излагане на опасно поведение в приложението.

Meta news 29/11

Meta вече ще прилага по-строг контрол за поверителност при регистрация във Facebook за всички потребители под 16-годишна възраст.

Той ще цели да ограничи кой може да вижда списъка им с приятели, както и страниците, които следват в приложението. Освен това ще скрие публикациите, в които са тагнати, и няма да позволява на хората, които не са в списъка им с приятели да коментират публичните им публикации.

В допълнение към това, Meta тества и нова опция, която ще ограничи възможността тийнейджърите да осъществяват контакт с „подозрителни“ лица в приложенията.

“За подозрителен акаунт се счита такъв, който наскоро е бил блокиран от тийнейджър. Като допълнителна защита, тестваме и премахването на бутона за съобщения в акаунтите на тийнейджърите в Instagram, в случаи когато те се гледат от подозрителни акаунти.“” – обясняват от Meta

Компанията вече ще стимулира младите потребители да включат функциите за поверителност, като същевременно добавя и възможност за докладване на акаунти, след като бъдат блокирани. Meta също така имплементира нови бележки за безопасност с информация как да се справят с неподходящи съобщения от възрастни.

WhatsApp

Нова функционалност за бизнес търсене и разширяване на плащанията през приложението

Новата функция ще позволи на потребителите да търсят фирми директно чрез търсачката в приложението. Тази нова функционалност ще включва мини-карта, където ще можем да проверим близките фирми, както и филтри по категории и бизнес акаунти. Това ще улесни и достъпа до различните опции за пазаруване през приложението.

В допълнение, Meta заяви и, че работи по разширяване на плащанията през WhatsApp.

„Искаме хората да могат да извършват сигурно плащане направо през чата със своята кредитна или дебитна карта. Наскоро го стартирахме в Индия и сме развълнувани, че сега го тестваме в Бразилия с множество партньори за плащане. Това безпроблемно плащане ще промени поведението на хора и фирми, които искат да купуват и продават в WhatsApp, без да се налага да посещават уебсайт, да отварят друго приложение или да плащат лично.“ – заявиха от компанията

TikTok

TikTok logo  3con news 29/11

Нови инструменти за анализ на аудиторията

TikTok даде голям тласък на рекламодателите в платформата с добавянето на нови данни за аудиторията в TikTok Ads Manager. Сега имаме възможност да се задълбочим в конкретни демографски подробности за нашата аудитория, като интереси, поведение при използване на приложението, пол и др.

„Audience Insights може да ви помогне да откриете нови аудитории извън тези, към които традиционно се насочвате. Ако се появят изненадващи или неочаквани категории по интереси, можете да опитате да насочите рекламите си към тях, за да видите как ще се представят. Например, данните може да покажат, че аудиторията на рекламодател за красота също се интересува от облекло и аксесоари или игри в приложението. След това той може да обмисли насочване към тези интереси, за да намери нови начини за увеличение на мащаба на рекламата.“ – обясняват от TikTok

Наличните филтри са:

  • Години
  • Пол
  • Интереси
  • Видео интеракции
  • Интеракции със създатели
  • Интеракции с хаштагове
  • Устройство

Google

google logo 3con news 29/11

Ново ръководство ни показва кои системи се класират и кои не

Ново ръководство Google ще ни информира кои системи се използват за класиране на резултатите от търсенето и кои вече не.

Освен това от компанията въвеждат нова терминология, като вече се прави разлика между класиране на „системи“ и класиране на „актуализации“.

Системата си работи постоянно, докато актуализацията е еднократната промяна в системите за класиране.
Search Engine Journal ни предоставят пълен списък с активните и неактивните системи.

Ние от 3CON ви съветваме да не спирате да се информирате за актуалните новини и тенденции от света на дигиталния маркетинг. Прочетете обзора ни от миналата седмица и се пригответе за натоварения празничен сезон с пълните ръководства от Meta и LinkedIn.


Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как вашия бранд може ефективно да взаимодейства с инфлуенсъри и лидери на влияние. Последвайте 3CON в LinkedIn.