Най-добри практики в LinkedIn 2023, Glimpse stories в Instagram и още…

Обзор 28/11-04/12 корица

Тази седмица няма как да се оплачем от липсата на новини, особено от страна на LinkedIn. Страхотни нови инструменти, които ще ни помогнат да подобрим стратегията си през 2023, а още по-хубавото е, че ни е предоставен пълен доклад за алгоритъма. 

От Meta също ни дават някои интересни актуализации в Whatsapp и Instagram. Някои потребители на Instagram ще са доволни от тях, други не чак толкова, тъй като наблюдаваме нов copy/paste от BeReal. Но, компанията се изправя срещу конкуренцията си със собствените им оръжия и обогатява максимално преживяването и възможностите на платформата. За това трябва да ги поздравим. 

YouTube от своя страна подобрява аналитикса на приложението си, но все още функцията е в тестова фаза и е налична само за САЩ. 

Продължавайте да четете за повече подробности.

LinkedIn

Най-добри практики в LinkedIn за 2023

LinkedIn експертът Richard van der Blom публикува годишния си доклад за алгоритъма на платформата. Той разглежда как да увеличим максимално ефективността й, въз основа над 10 000 анализирани публикации.

Целият репорт е с големина от 57 стр. и е достъпен абсолютно безплатно. LinkedIn продължава да расте с изключителна бързина. Според данни на DataReportal потребителите на LinkedIn в България се увеличават със 70 хил. на годишна база. Не случайно и все повече бизнеси започват да разчитат на присъствието там. Ако и вие сте един от тях, този репорт със сигурност заслужава вашето внимание.

Нови инструменти за бизнес страници в LinkedIn

LinkedIn обяви в блог пост нови попълнения към бизнес страниците. Едно от тях е подобряване на видимостта на нюзлетъра. От сега нататък при търсене на нашият бранд или ключова дума свързана с него или съдържанието, което пишем, LinkedIn ще се погрижи нашият нюзлетър да се покаже директно в резултатите от търсене.

LinkedIn news 6/12

Това разбира се, ще изиска допълнителни усилия от наша страна за подобряване на SEO-то на страницата и статиите ни

Втората серия от подобрения касае продуктовите страници в платформата. И тук, както при нюзлетъра от компанията увеличават видимостта ни, като ще показва продуктите ни при релевантни търсения. Всеки ще може да търси по име на продукт, компания или категория и ако сме си свършили работата правилно, LinkedIn ще ни покаже в резултатите от търсене. Другата възможност е акцентирането върху конкретен продукт на страницата ни, чрез което ще привлечем аудиторията да разпитва и говори за него. 

Третото подобрение касае Competitor analysis dashboard. От сега нататък ще можем да:

  • Проследяваме темпа на растеж на последователите, скорошни публикации, както и engagement rate. Така ще имаме ясна представа какво съдържание публикуват конкурентите ни, как аудиторията реагира на него и ще използваме наличната информация за изграждане на стратегия.
  • Бърз достъп до актуалното съдържание, което публикуват конкурентите ни, за да сме сигурни, че няма да изтървем тренд, касаещ индустрията ни.

LinkedIn подобрява пощенската кутия

В публикация Deepan Mehta – продуктов мениджър на LinkedIn обяснява:

“Чухме, че много от вас желаят по-добра организация на входящата си поща. Затова се радвам да съобщя, че подобряваме пощенската кутия на LinkedIn. Така ще улесним потребителите по целия свят да намират и отговарят на най-важните съобщения. “Focused Inbox” ще категоризира входящите ви съобщения на Focused“ и Others“. Focused съдържа най-важните съобщения, докато Other останалата част от вашите разговори.”

Актуализацията вече е пусната и скоро се очаква да бъде налична при всички потребители, използващи както декстоп, така и мобилното приложение.

Meta

Whatsapp с нова функция “Message yourself”

От тази седмица всички потребители на приложението ще могат да изпращат съобщения до себе си

Актуализацията ни дава възможност да запазваме линкове към полезни статии, да си водим бележки и т.н. За всички фенове на Whatsapp това е още една възможност да включите любимото си приложение за разговори в употреба. 

Веднъж когато е налично за нас, при изпращане на съобщение в списъка с получатели ще видим и себе си. Това се вижда на примера, предоставен ни от компанията:

Message Yourself by Whatsapp
https://techcrunch.com/

Instagram

Имплементиране на още възможности от BeReal

Отново Alessandro Paluzzi в Туитър ни открехва за най-новите актуализации по платформата. Една от тях се отнася за груповите чатове е се нарича “Roll call”. Как работи новата възможност може да видим в примера предоставен ни от Палузи:

Roll call by Alessandro Paluzzi in Twitter
https://twitter.com/alex193a/

Другата функция, с която ни запознава е “Glimpse stories”. С тази актуализация буквално Instagram копират BeReal. При добавяне на glimpse story, последователите ни ще трябва и те да добавят свое. Само тогава, когато го направят те ще могат да видят нашето.

Glimpse stories by Alessandro Paluzzi in Twiter
https://twitter.com/alex193a/

YouTube

Актуализирани препоръка за монетизация

Новите препоръки ни дават ясен отговор на въпроса: “Кое съдържание нямаl да бъде монетизирано?”:

  • Съдържание за възрастни
  • Насилие
  • Обидни или опасни действия
  • Неуместен език
  • Наркотици
  • Уронващо авторитета съдържание

Нови инструменти за анализ в приложението 

YouTube също обяви, че пуска мобилна версия на “Research in Analytics” в мобилното си приложение. То ще включва допълнителни функции, които не са налични на декстоп версията.

„Създателите на съдържание, кои са получили ранен достъп до тази функция на мобилната версия ще видят статистики, като най-популярни търсения в YouTube, както и активностите на потребителите, спрямо конкретното съдържание. За сега те бъдат налични само за създатели в САЩ.“

Повече за тази нова функция четете в блог статията на YouTube.


За още актуални новини прочетете обзора ни от миналата седмица, където ви споделяме достъп до ръководството на Google за това кои системи се класират в Search.


Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как вашия бранд може ефективно да взаимодейства с инфлуенсъри и лидери на влияние. Последвайте 3CON в LinkedIn.