LinkedIn в партньорство с GitHub, Instagram с планиране през App-a и още…

Корица на 3CON обзора

LinkedIn

Ново партньорство с GitHub

linkedin logo 3 обзор

LinkedIn обяви ново партньорство с GitHub, което ще предостави повече ресурси за обучение на софтуер разработчиците в рамките на платформата LinkedIn Learning.

„Сега можете да учите и практикувате в реална среда, независимо дали сте начинаещ или напреднал, на най-популярните езици за програмиране в LinkedIn Learning. Така че, независимо дали изучавате SQL или усъвършенствате уменията си за кодиране на Python, може да преминете направо от обучение към писане на код.“

Новите GitHub Codespaces ще бъдат достъпни в над 50 технически курса в LinkedIn Learning, осигуряващи „среда за разработка на софтуер в реалния свят“ на най-популярните езици за програмиране.

Най-добри практики за подобряване на присъствието

За да подчертае най-добрите ключови практики и да помогне на бизнеса да се възползва максимално от дейността си в приложението, LinkedIn публикува нов e-book. Той включва куп полезни съвети и стратегически указания за изграждане на силно присъствие в платформата.

„В LinkedIn една добре развита стратегия за съдържание, ръководена от творческа ефективност, започва с познаването на това, което работи най-добре за платформата. Това означава да получите актуална представа за най-добрите практики, да мислите стратегически и да си партнирате с проверени експерти.“

Ръководството е от 13 страници и включва важни съвети за това как да преминем през всеки от тези аспекти, включително указания за изграждане на ефективна стратегия за съдържание и ангажиращо присъствие чрез нашите публикации.

TikTok

TikTok logo 3 обзор

Съвети за успешни празнични маркетинг кампании

TikTok ни предоставя пълен наръчник, който включва връзки към широк набор от казуси, рекламни съвети, инструменти за creative и други, които могат да ни помогнат в планирането на маркетинга ни за празниците.

В допълнение към това, от компанията ни предоставят преглед на ключови празнични трендове и съвети, с които да започнем.

Пълният празничен наръчник на TikTok може да видите тук.

Съвети за успешно представяне на кампаниите

Макар все още в България да не е налична възможността за рекламиране в TikTok, се очаква съвсем скоро това да се промени. 

Как да оптимизираме кампаниите си по правилен начин?

И тук от компанията идват с полезни съвети за ключовите стъпки, които можем да предприемем, за да подобрим ефективността на рекламите си. 

Те са отделени в пет раздела:

  • Signals
  • Targeting
  • Creative
  • Bidding and Budget
  • Adjusting In-Flight

Всеки от тях включва набор от полезна информация за това как да оптимизираме по-добре кампаниите си със задълбочени практически съвети.

Instagram

Музика към публикации със статични изображения

От Instagram обясниха

“Музиката е огромна част от начина на изразяване в Instagram и ние сме развълнувани да предоставим възможността за добавянето й към снимките във Feed-а. Без значение кой формат работи най-добре за вас, сега можете да добавите саундтрак към любимите си моменти и да им вдъхнете живот!”

Функцията вече е отключена, а от Instagram дават напътствия как можем да се възползваме от нея:

Източник: @creators/Instagram

Планиране през приложението – достъпно за всички професионални акаунти

След като го тества с избрани потребители през последните няколко седмици, Instagram пуска своя нов инструмент за планиране на публикации директно през приложението за всички професионални акаунти.

Това бе обявено от компанията в Instagram в публикация на 9 ноември. 

“Поискахте и ви го даваме! Пускаме инструментите за планиране на съдържание направо през Instagram app. От сега нататък можете да изберете да планирате изображение, карусел или reels до 75 дни предварително. Тази функция ще бъде пусната в световен мащаб през следващите седмици, така че очаквайте!

Също така стартираме “Achievements”, за да отпразнуваме усилията, които създателите полагат в своите Reels, които също се тестват в световен мащаб.”

От компанията дават подробни инструкции как се планира публикация:

Източник: @creators/Instagram

YouTube

“Comment translation” и “Smart replies” – достъпни за повече потребители

YouTube обяви разширяване на инструментите за превод на коментари, както и по-широк достъп до smart replies.

Както знаем, миналия септември YouTube пусна възможността за превод на коментари в приложението чрез интегриране с Google Translate, което улесни значително разбирането на коментарите под видеата.

От компанията заявиха, че няма да останат безразлични към големия интерес към тази функция. Затова сега я вграждат и към Studio Mobile, предоставяйки ни още един начин за ангажиране с коментари, публикувани на чужд за нас език.

YouTube също така разширява експериментът, по който работи – „Smart replies“. Тази функция ни дава възможности за избор на отговор, базирани на потребителския коментар и най-често използваните отговори на създателите на съдържание в приложението.

“Smart replies” са достъпни за ограничен кръг от потребители от известно време, но сега YouTube ги отключва за всички, които използват основното приложение. Същевременно с това ги активира експериментално и в Studio Mobile.

Google с нови възможности за Frequency capping към кампаниите в YouTube

YouTube logo 3 обзор
youtube logo

Тъй като все повече хора прекарват повече време в гледане на YouTube, ограничаването на честотата на показване на рекламата е изключително важно. Истината е, че гледането на една и съща реклама отново и отново е досадно и може да навреди на репутацията на бранда.

Поради тази причина Google добавя нови опции за контрол на честотата на показване на кампаниите в YouTube, предоставяйки повече възможности за рекламодателите да управляваме колко често нашите реклами ще се показват пред потребителите.

„По-рано тази година обявихме решението си за управление на честотата на показване в “Display and Video 360”. Това позволява на търговците да управляват броя пъти, когато хората могат да виждат техните реклами в YouTube и трети страни. Сега правим още една крачка напред, за да революционизираме обхвата и честотата на покупки в YouTube. Това ще помогне на рекламодателите да ги оптимизират по-добре, като същевременно ни гарантира, че продължаваме да предоставяме подходящо рекламно изживяване за зрителите.“

В тази нова рамка ще имаме възможност да избираме цел за честотата на седмична база, която след това ще позволи на YouTube да оптимизира към максимален уникален обхват при желаните параметри.

Google

Google отключва Custom Dimensions в GA4

Google актуализира създаването на персонализирани отчети в GA4 като добавя възможност за измерване на измерители, които са важни за нашия бизнес.

Официалното изявление гласи:

„Вече можете да добавяте персонализирани измерители и метрики към вашите custom отчети. Това ви позволява по-лесно да отчитате информация, важна за вашия бизнес. Освен това инструментите за отчитане в Reports Builder са актуализирани, за да позволят по-лесна навигация.“


В пример, предоставен от Google и споделен от Search Engine Journal, можем да видим как custom dimensions могат да включват показатели като дължина на статията, давайки възможност да се комбинират данни от Google Analytics с данни извън Google Analytics.

Източник: Google

За повече информация как да добавите персонализирани метрики и измерители към своите репорти, четете тук.

Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как вашия бранд може ефективно да взаимодейства с инфлуенсъри и лидери на влияние. Последвайте 3CON в LinkedIn.