Meta със съвети за Facebook и Instagram, LinkedIn с ново рекламно ръководство и още…

Корица на Най-важното от дигиталната седмица с 3CON

Facebook

Всеки член може да стане модератор на група

Facebook отключиха нова функция, която остави собствениците на групи безмълвни, с която всеки който притежава група в платформата ще има възможност да позволи на членовете сами да се определят за модератори. 

Facebook logo 3con digital news 1

Най-вероятно от компанията тръгват с презумпцията, че групата е за създаване на общност и всички в нея ще искат да допринесат с нещо хубаво за тази общност. В реалния живот обаче, нещата не стоят точно така. Затова и ние ви съветваме да не си активирате тази функция. Спестете си излишните главоболия.

Meta

Полезно ръководство за предстоящите празници

Meta представи ръководство, с цел да помогне на малкия бизнес с продажбите им в края на годината.

То представлява мини-сайт и включва набор от бележки и указания за различните възможности на Meta, които биха могли да ни предоставят някои полезни насоки.

Нова видео поредица със съвети за маркетолозите

Ако търсим съвети за подобряване на стратегията си през празничните дни, Meta идва насреща с нова поредица, наречена “Social Skills”.

В нея Лориз Макмилън от Meta говори със social media маркетолози, за да научи за техните стратегии, подходи и резултати и да ни помогне да се учим от тях. 

Поредицата комуникира теми, свързани с:

  • A/B testing
  • Audience analytics
  • Building Community
  • Ad creative tips
  • Building brand impact

LinkedIn

LinkedIn Logo digital news 3con 1

Нов наръчник на наличните рекламни инструменти и възможности

Екипът на LinkedIn публикува нов преглед на различните си рекламни опции. По този начин ще разберем кои типове реклами е добре да използваме според целите си. 

Наръчникът е от 7 страници и обхваща всички основи на всеки тип реклама в LinkedIn, включително по-новите формати, като Document ads.

LinkedIn с нов “Brand Safety Hub”

От компанията обявиха своя “Brand safety hub”, който ще позволи на маркетолозите да показват рекламата си извън платформата на LinkedIn. Преди да се възползваме от възможността обаче е добре да се запознаем подробно с компаниите, влизащи в “LinkedIn Audience Network”.

По този начин ще знаем ясно къде искаме да се позиционира нашата реклама и къде не, и ще можем да го заложим още при сетването на кампанията. 

YouTube 

Разширяване на опцията за музика към Shorts

YouTube вече ще позволява на създателите на Shorts да включват повече от 15 секунди от популярни песни в своите клипове.

Това ще осигури повече капацитет за използване на музика в приложението, което ще спомогне за популяризирането й, като същевременно ще е генератор на нови трендове.

Тагване на продукти в Shorts

YouTube експериментира с нова възможност за осигуряване на приходи от Shorts, като някои създатели ще могат да тагват продукти за покупка в тях.

Това е схема за „affiliate marketing“, като се плаща комисионна на създатели, които продават продукти, чрез техните кратко форматни клипове.

YouTube Logo digital news 3con 1

Експериментът се извършва в САЩ. Все още не е ясно каква част от печалбата си поделят търговецът и създателят на shorts.

Ние от 3CON ви съветваме да не спирате да се информирате за актуалните новини и тенденции от света на дигиталния маркетинг. Прочетете обзора ни от миналата седмица. В него ще разберете от къде може да си изтеглите пълния e-book на LinkedIn със съвети за най-добри практики, а и още интересни новини.


Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как вашия бранд може ефективно да взаимодейства с инфлуенсъри и лидери на влияние. Последвайте 3CON в LinkedIn.