TP-Link представи иновативни решения с Wi-Fi 7 на CES 2024 и преобрази умния начин на живот с цялостна екосистема Tapo

TP-Link®, световен лидер в предоставянето на мрежово оборудване за домашни и бизнес потребители, представи тази година на CES 2024 най-значимите иновации в мрежите и екосистемите за умен дом. Въз основа на миналогодишното глобално представяне на устройства и решения, съвместими с най-новия стандарт за свързаност Wi-Fi 7, през 2024 г. компанията укрепва и разширява своето предложение. На CES 2024, TP-Link показа най-новата гама от Wi-Fi 7 продукти, включително Deco Mesh Wi-Fi системи, Archer рутери, висококачествени гейминг рутери и първия в света Wi-Fi 7 адаптер, както и множество решения за умен и свързан дом.

Цялостни Mesh решения и високопроизводителни Wi-Fi 7 рутери за всички сценарии

TP-Link предлага широка гама от решения за свързаност, позволявайки на всеки потребител да намери продукти, отговарящи на техните нужди. Системите Deco mesh осигуряват интегрирано и пълно решение за Wi-Fi мрежа, независимо от размера на дома или типа на интернет достъп. Това позволява на потребителите да се наслаждават на гъвкава mesh Wi-Fi система за целия си дом, осигуряваща безпроблемно мрежово преживяване. На CES 2024, TP-Link представи новата гама от продукти за цялостна свързаност Whole Home Mesh Wi-Fi 7, включваща Deco BE95, Deco BE63, Deco BE65-5G, Deco BE65-PoE, Deco BE25-Outdoor и много други.

Най-новите продукти Deco са проектирани да максимизират мощта на технологията Wi-Fi 7, включително новата 6 GHz честотна лента, елиминирайки намесата от по-стари устройства. Допълнителни 3×320 MHz канали позволяват множество  поточно предаване на данни с най-високи възможни скорости. 4K-QAM осигурява скорости на предаване до 20% по-високи от 1024-QAM. Тези подобрения гарантират изключително бърза и надеждна безжична свързаност, позволявайки на потребителите да се наслаждават на стабилни и високоскоростни Wi-Fi връзки с ниска латентност за всичките си устройства. Освен това,  TP-Link’s Outdoor Mesh Wi-Fi разширява покритието до външни пространства като басейни и градини, което я прави отличен избор за големи домове и просторни имоти.

Един от топ продуктите, представени на CES 2024 е Wi-Fi 7 mesh системата Deco BE95, предлагаща комбинирани скорости до 33 Gbps на 16 потока и 4 ленти. Тези предимства я правят най-мощната mesh система в индустрията. Оборудвани с ултра бързи мулти-гигабит портове, продуктите от серията Deco Wi-Fi 7 поддържат скорости до 10 Gbps. С auto-negotiating WAN/LAN  портове, потребителите могат да свързват NAS и игрални сървъри за бързи трансфери на файлове, достигайки ново ниво на мрежова производителност. Освен това, вградената AI-Roaming технология гарантира оптимални връзки, докато потребителите се движат от стая в стая.

Предложението за Wi-Fi 7 е допълнено от рутерите от серията Archer, съчетаващи най-съвременна технология с впечатляваща естетика. На CES 2024 бяха представени шест Wi-Fi 7 рутера от серията Archer, включително очакваните с нетърпение модели като Archer BE900, революционен рутер със скорости от 24.4 Gbps на четири потока, и Archer GE800, първият Wi-Fi 7 гейминг рутер на TP-Link, предлагащ скорости на предаване до 19 Gbps.

Още три рутера – Archer BE800, Archer BE550 и Archer BE230 – бяха показани на CES 2024. Всички те са съвместими с EasyMesh и са оборудвани с функционалността HomeShield. Archer BE800 е трилентов Wi-Fi 7 рутер със скорости до 19 Gbps, оборудван с LED екран, два 10G порта и четири 2.5G порта. Archer BE550 е друг трилентов Wi-Fi 7 рутер, но със скорости до 9214 Mbps и пет 2.5G порта. Archer BE230 е двулентов Wi-Fi 7 рутер със скорости до 3.6 Gbps.

Гейминг общността също не беше пренебрегната. TP-Link разработи рутера Archer GE800, откривайки нова ера на гейминг представяне. Технологията Wi-Fi 7, заедно с трилентовите връзки на този рутер, гарантират впечатляващи скорости до 19 Gbps. Устройството интегрира функции за подобрение на игрите и специални игрови портове, всичко това в атрактивен дизайн с динамични RGB светлинни ефекти.

На CES 2024 TP-Link пусна и първия Wi-Fi 7 мрежов адаптер за напълно поглъщащо преживяване в любимите игри – Archer TBE550E. Това добавя мощта на най-новата технология Wi-Fi 7 към компютъра, превръщайки го в устройство, което предлага скорост, ниска латентност и подобрена надеждност в среди с висока плътност на мрежата. Сензорният екран и живите LED светлинни ефекти повишават както функционалността, така и естетиката на този адаптер.

Като внедрява технологията Wi-Fi 7 в устройствата си, TP-Link объръща специално внимание на сигурността на мрежата,  усъвършенствайки  решението TP-Link HomeShield и актуализациите на софтуера за сигурност, гарантирайки на потребителите, че техните данни винаги са защитени.

Умен начин на живот, достъпен за всеки, със серията TP-Link Tapo

Серията TP-Link Smart Tapo е една от най-значимите серии продукти на TP-Link, проектирана да предостави на потребителите, които се нуждаят от интелигентен, ефективен и надежден дом, предложения за сигурност, чистота, осветление.

На CES 2024 TP-Link представи нови продукти и решения, които могат да превърнат всеки дом в умен дом. В центъра на екосистемата Tapo е Smart HomeBase Tapo H500, централизирано устройство за управление, съвместимо с протоколите Matter и ONVIF. То служи като център за управление, съхранение и свързаност за цялата екосистема Tapo. Посетителите на CES се запознаха и с  революционна технология за нощно виждане, наречена ColorPro. Тя е предназначена да осигури отлично преживяване при запис на изображения и нощно наблюдение. Проектирана за условия на много слаба светлина, тя елиминира необходимостта от бяла или инфрачервена осветеност, предлагайки реално цветово възпроизвеждане, висока наситеност на изображението и нисък шум на изображението. Движещите се обекти също се заснемат с точност и яснота.

Tapo стартира  2024 г. с включването и на Камери и системи за сигурност, идеалното решение за гарантиране на  безопасността на дома – както за външни, така и за вътрешни пространства. Един от основните продукти в този сегмент е камерата Tapo C428 KIT, безжична камера  интегрираща най-съвременни функции като ColorPro Night Vision и 2K QHD Live View. Тя е снабдена със соларен панел за непрекъснато захранване, гарантиращо постоянно наблюдение на дома. Други продукти, посветени на сигурността на потребителите, включват панорамната камера с 360-градусово визуално покритие Tapo C620 KIT, камерата с изкуствен интелект Tapo C720, както и камери за употреба в закрити пространства, като Tapo C120,  с регулируема магнитна основа.

 В допълнение TP-Link представи решения за разширяване на умния компонент по отношение на достъпа до дома – чрез смарт звънци и ключалки. Тук флагман е безжичния комплект за видео звънец Tapo D230S1, улавящ всеки детайл с впечатляващата си резолюция 2K 5MP и широк ъгъл на гледане от 160° по диагонал. Камерата за звънец Tapo D210, с резолюция 2K 3MP и ъгъл на гледане 160°, осигурява лесно мониторинг на прага на вратата.

За да гарантира комплексни решение за умния дом TP-Link представи на CES Tapo RV20 Plus, тънък и ефективен робот прахосмукачка, задвижван от технологията за навигация MagSlim™ LiDAR. Със своя ултратънък дизайн, уредът без усилие достига до труднодостъпни места под мебелите.

И тъй като умният дом означава не само ефективност, но и забавление и естетика, TP-Link анонсира и  нови продукти за осветление от гамата Tapo – от универсалната Wi-Fi смарт крушка Tapo L535E до смарт светлинна лента Tapo L930-5. Всички продукти за осветление Tapo предлагат различни възможности на употреба, лесни са за вграждане и превръщат всеки дом в по-ефективен и красив само за няколко минути.

Идеята за Умен дом е той да бъде възможно най-практичен, адаптиран към времената, в които живеем. Това е и визията на експертите на TP-Link, които се опират на значението на енергийната ефективност, създавайки Tapo Energy System. Така компанията представи серия от продукти, сертифицирани за енергийна ефективност, съвместими със стандарта Matter, включително мини умния Wi-Fi щепсел Tapo P125M, външния умен Wi-Fi щепсел Tapo P400M, комплекта за умен Wi-Fi димер Tapo P135 KIT и много други.

Най-новите интелигентни сензори от гамата Tapo отговарят и на нуждите от автоматизация на дома. Те включватсмарт сензор за движение Tapo T100 исмарт контактен сензор Tapo T110, както иTapo T315 интелигентен монитор на температура и влажност (*изисква Tapo хъб). Устройствата следят температурата и влажността в реално време с голяма точност, осигурявайки пълен контрол над домашната среда. Асоциирането на Tapo T315 със смарт щепселите Tapo и други смарт устройства поддържа подходяща температура в стаите и гарантира на потребителите комфортни и здравословни жизнени пространства. Продуктите представени от TP-Link на CES 2024, скоро ще станат достъпни в България и могат да бъдат закупени от магазините и уебсайтовете на партньорите на TP-Link в България.


Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е част от услугите в портфолиото на маркетингова агенция 3CON. Това е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.