#ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

#ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ

Агенция 3CON е част от информационна кампания за културата за пътна безопасност, инициирана от Bulgaria Mall

Децата на пътя – да ги научим, за да ги запазим. Екипът на маркетингова агенция 3CON застава зад убеждението, че информираността е правилния път за превенция. А кое може да е по-важно от това да научим най-малките ученици за отговорността на всеки от нас на пътя.

Затова, заедно с Bulgaria Mall се включваме в кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ. Целта на кампанията е да запознае децата с участниците в движението, пътните знаци и евентуалните опасности, които могат да се появят, чрез интерактивни уроци-игри.

По повод старта на учебната година – 15 септември, най-малките ученици ще разберат защо е важно да пресичат на пешеходни пътеки и на зелен светофар; защо да не преминават с велосипеди и тротинетки през улицата, както и да се оглеждат преди да хукнат след топката. И защо не бива да играят на криеница между паркирали автомобили.

„Вярваме, че с повече интересни активности ще провокираме създаването на полезни навици у децата. Те ще разберат какво да наблюдават и за какво да бъдат внимателни на пътя и в игрите. Малчуганите могат да бъдат добър коректив на своите родители, а често и самите те да настояват правилата да се спазват, – казва Виолета Цонкова, директор „Маркетинг и комуникации“ на Bulgaria Mall. – Нашият търговски център се намира на ключова пътна артерия в столицата и сме предпочитано място за забавление на деца и техните родители. В съседните квартали има много училища и детски градини и с началото на учебната година движението в района е изключително интензивно. Сигурни, че с тази кампания ще помогнем на повече деца да използват и затвърдят знанията си за пътна безопасност. По този начин те ще бъдат внимателни за своето поведение на улицата и по-наблюдателни за действията на хората около тях. А като научат правилата от малки, вероятността на ги нарушават в бъдещ намалява.“


Кампанията #ДайЗнак! – УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности през всяка събота и неделя на септември.

Още през първата седмица – 10 и 11 септември в партньорство с „Академия за родители“ са организирани безплатни работилници за деца. „Опитай, Твори и Учи“ ЕКСПО има за цел за помогне на най-малките ученици да се ориентират в различните извънкласни дейности, да опитат различни неща и може би да открият своя талант. Освен групи по роботика, забавна математика, рисуване и изработка на кукли и играчки, организаторите планират учебни игри за безопасно движението.


Кампанията ще продължи и в първия учебен ден. Танци, песни и забавление с любим аниматор от мола, са част от програмата, която ще започне в 12:30 ч. А в 13:30 обучител по пътна безопасност към Столична община ще представи на децата – на принципа „играй и учи“ – лесни и запомнящи се правила за това как да се държат на улицата, кое поведение е правилно и кое не.

На самия 15 септември, на сцената в атриума на Bulgaria Mall ще се проведе дискусия за “Пътната безопасност и децата”, в която ще се включат представители на Държавната агенция за пътна безопасност, инициативата „Деца на борда“, българския съюз на международната женска общност Сороптимист Интернешънъл и други партньори. Събитието ще бъде излъчвано на живо в каналите в социалните мрежи на мола и дамската организация.


В края на месеца заедно с представители на софийските мотоклубове планираме да отбележим края на мото сезон 2022 г. Мотористите ще разкажат на децата не само за своята страст – любовта към вятъра и усещането за свобода, което им дава тяхното хоби, но и за отговорността, която има всеки от нас към останалите участници в движението.


Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.