Остават два дни до форума „Пътя на предприемача“ в София

В събитието ще се включат учениците от Монтана – Цветомир и Емил, чиито истории събраха много последователи през изминалия месец

На 29.02.2020 г., събота, в Български Културен Център в София ще се проведе второто издание на разширения практически форум „Пътят на предприемача“. Регистрацията все още е активна онлайн. Инициатор е консултантската компания CONSENDO, а събитието е своеобразен завършек на шестмесечната информационна кампания за предприемачество в серия градове на Северозападна България. На форума ще присъстват Цветомир Стефанов и Емил Георгиев – на 18 и 16г. от Монтана, които са сред младите предприемчиви българи, които се припознаха в информационната кампания.

Във форума ще се включат предприемачи с различна квалификация и професионален опит, но с  интерес от възможностите за развитие на собствен бизнес – от старта му до успешното му развитие. С включването си всеки ще има възможност да участва в дискусии, които разглеждат в детайли случаи от практиката, и да се включи в обща практическа част.

Важните въпроси в успешното предприемачество:

  • Какви качества могат да ме откроят пред останалите?
  • Как това ще промени живота ми?
  • Кога и как бизнес идеята, която ми е хрумнала, наистина има бъдеще?
  • Какво ще ми донесе тя, ако я развивам?
  • Колко рискувам да изгубя и как да разбера, че е по-добре да преосмисля плановете си?

Това бяха сред важните казуси, които се откроиха в поредицата от срещи с млади предприемачи. Креативността превръща една иноваторска бизнес идея във възможност. Правилните отговори на точните въпроси я правят реалност. Това е и основната идея на Павел Хрисков- управляващ партньор, бизнес консултант и главен визионер на CONSENDO:

„Първият въпрос, който винаги очакваме да чуем, когато стане въпрос за стартиране на собствен бизнес, е въпросът „Защо искам това?“. Аз вярвам, че обучението по предприемачество, което сме разработили в CONSENDO, не разчита на екстравагантна философия на успеха и не го поставя в традиционните социални рамки. Основополагащите въпроси са свързани с мисията и ценностите зад една бизнес идея, целта и визията пред нея, но и процесите, които ще доведат до реализацията на проекта. В подготовката на обучението се разглеждат казуси от сферата на предприемачеството и финансовата култура.“

Предприемачеството в България предстои да се разгърне до пълния си потенциал

По данни на НСИ в края на миналата година броят на безработните лица е 138.5 хил., а коефициентът на безработица е 4.1%.  Това са съдби, чийто истински капацитет може да бъде развит в конструктивна посока, споделят експертите на компанията.

Форумът „Пътят на предприемача“ ще даде светлина върху част от неподозираните въпроси, с които се среща почти всеки начинаещ собственик на бизнес. Задачата на лекторите е да разгледат и  важните въпроси, свързани с мотивацията, конкретните стъпки към успеха, възможните рискове и да посочат начина за предотвратяването им. Събитието, както и предхождащите го срещи с предприемачи от различни градове доказва, че мисията да създаваме бъдеще не е невъзможна.

„Възрастта и социалният статус не са пречка, а начинът на мислене винаги може да се промени. Целта ни е да опровергаем етикета „неравностойно положение“ като доживотна социална прогноза. Вярваме, че у всяка личност има потенциал, който може да се разгърне с амбициозност, последователност и конкретни постъпки.“ подчертава Павел Хрисков.

Лекторите във форума са доказани експерти с дългогодишна практика в счетоводното обслужване, управлението на лични финанси и финансовото планиране. Форумът е резултат от конкретни казуси в тяхната практика и ключовите въпроси, на които са отговаряли в консултациите. Споделен опит и решаване на практически казуси – това предстои на второто издание на „Пътят на предприемача“, което ще се проведе в събота, 29-ти февруари в Български Културен Център в София. Цената на регистрацията е 60 лв, а студентите ще ползват 50% отстъпка.

Снимката е от mastermind сесията в края на първото издание на първото издание на събитието през 2019 г.

Събитието във Facebook