TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

TP-Link, световен лидер в мрежовото оборудване за домашни и бизнес потребители, пуска в България новия двулентов Wi-Fi 6 рутер Archer AX80 AX6000 с 2.5G порт. Моделът предоставя повишена производителност и, максимално покритие в атрактивен дизайн, подходящ за всеки модерен дом.

Archer AX80 отговаря на нуждите на всички, които искат бързи и стабилни връзки навсякъде в своето жилище, независимо дали стриймват филм, играят или се нуждаят от висока скорост на изтегляне. Моделът предлага функции като TP-Link HomeShield и TP-Link OneMesh, така че потребителите могат да разчитат на цялата мощност и сигурност, които един рутер от следващо поколение може да предложи.

TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

„С представянето на рутера Archer AX80 на българския пазар искаме да предложим на нашите потребители едно ново ниво на изживяване онлайн. Екосистемата от IoT устройства става все по-сложна, затова мрежовите продукти с Wi-Fi 6 технология трябва да бъдат все по-достъпни и високопроизводителни. Освен стабилност и скорост, компонентът „сигурност“ става все по-важен. И този път с Archer AX80 ние обърнахме специално внимание на този аспект и интегрирахме множество функции за родителски контрол и възможности за управление на мрежата, както и мониторинг чрез TP-Link HomeShield. Така нашите потребители ще могат да се насладят на всички удобства, адаптирани към непрекъснато променящите се изисквания на съвременния живот и модерния дом“, каза Анна Чакърова, ръководител продажби на TP-Link България. 

Намалена латентност и по-голяма пропускателна способност с технологията Wi-Fi 6

Комбинирайки Wi-Fi 6 и двулентова технология, Archer AX80 предлага до 4804 Mbps по 5 GHz и 1148 Mbps по 2,4 GHz честотна лента, както и 8 едновременно работещи потоци от данни за по-голямо покритие и работа на устройствата на пълна скорост.

Рутерът автоматично насочва устройствата към най-ефективната лента, използвайки функцията Smart Connect, и по този начин им позволява да работят оптимално. Това прави Archer AX80 до 25% по-бърз от устройство, съвместимо с Wi-Fi 5, което прави всяко онлайн изживяване незабравимо.

TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

Нещо повече, в допълнение към кумулативните безжични скорости до 6,0 Gbps, Archer AX80 разполага с възможност и за кабелни връзки. Неговият 2,5 Gbps порт работи с мулти-гигабитови скорости, каквито евентуално може да предлага вашият интернет доставчик, за стабилна връзка за всички свързани устройства. Поддръжката на WAN/LAN предоставя гъвкави възможности за използване на портовете, които да отговарят на нуждите на всяка отделна мрежа във всеки ъгъл на дома. Благодарение на 4-те двулентови антени, които усилват Wi-Fi сигнала в целия дом, както и на технологията Beamforming, която локализира свързаните устройства и фокусира сигнала към тях, потребителите могат да се насладят на по-стабилни и ефективни връзки, където и да се намират в своето жилище.

Разширена свързаност за всички смарт устройства

В съвременния свят броят на свързаните устройства в дома непрекъснато нараства. Все повече потребители искат да използват все по-сложни IoT екосистеми, а предизвикател-ствата пред Wi-Fi мрежите също нарастват. Archer AX80 вече отговаря на тези изисквания и идва с 4 пъти по-голям капацитет, осигурявайки по-високи скорости за едновременни връзки и в същото време намалявайки латентността благодарение на технологията 4×4 MU-MIMO.

Също така, TP-Link OneMesh технологията допринася за стабилна и безотказна мрежа, както и за бързия и лесен начин всеки потребител да настрои Wi-Fi mesh мрежа с едно име и една Wi-Fi парола. Така той може да разшири обхвата на безжичната мрежа, достигайки дори до най-отдалечените ъгли на дома, на няколко етажа или дори в градината. Всичко, което потребителят трябва да направи, е да свърже удължител на обхвата с активирана OneMesh функционалност към рутера Archer AX80, за да получаи широко Wi-Fi покритие, унифицирано управление на мрежата и свободата да се наслаждава на непрекъсната връзка дори докато се движи в дома благодарение на Smart Roaming.

TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

Разширена сигурност, гъвкавост и VPN връзки

С изискванията за повишена производителност и скорост идва и необходимостта от усъвършенствана сигурност. За да защити потребителските данни и устройствата в мрежата, TP-Link разработи и усъвършенства през годините решението HomeShield, което интегрира множество функции за родителски контрол и предоставя отчети и статистики, така че всеки да може по-добре да наблюдава и разбира своята мрежа. Така Archer AX80 разполага с опцията Home Network Scanner, за да открива опасностите в реално време чрез сканиране на цялата мрежа. Функцията Quality of Service (качество на услугата) дава приоритет на важните устройства, така че да могат да се възползват от най-добрата производителност, докато опциите за родителски контрол защитават цялото семейство от онлайн опасности, блокиране на неподходящо съдържание, с възможност за времеви ограничения на онлайн сърфирането.

Рутерът Archer AX80 също предлага и VPN връзки, като позволява на устройствата в мрежата да имат достъп до VPN сървъри, без да е необходимо да инсталирате VPN софтуер на всяко от тях. Моделът може да поддържа както VPN, така и обикновени интернет връзки едновременно, осигурявайки сигурност и гъвкавост, които са много полезни за работа от дома, което вече се е превърнало в навик за много потребители.

TP-Link стартира у нас продажбите на рутера Archer AX80. Моделът предоставя Wi-Fi 6 връзки в иновативен дизайн

Иновативен дизайн, бърза и лесна инсталация

Повишената производителност и качество на връзките се допълват от нов дизайн, което прави рутера Archer AX80 перфектен избор за всеки дом. Минималистичният външен вид и многото възможности за монтаж го правят подходящ за поставяне както на стена, така и на хоризонтална повърхност, така че да допълва хармонично декора на всяка стая.

След като откриете идеалното място, всичко, което остава да направите, е да настроите рутера – изключително лесен и бърз процес, който отнема само няколко минути. Независимо дали предпочитат да използват приложението TP-Link Tether или уеб интерфейса на TP-Link, потребителите могат да настроят Archer AX80 само с няколко щраквания на мишката.

Приложението TP-Link Tether позволява управление на мрежовите настройки от всяко устройство с Android или iOS, изпраща известия при свързване на нови устройства и позволява бързи и лесни актуализации на фърмуера.

Рутерът Archer AX80 вече се предлага на българския пазар и може да бъде закупен от оторизираните партньори на TP-Link на препоръчителна*** цена от 327,99 лв с ДДС.


Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е част от услугите в портфолиото на маркетингова агенция 3CON. Това е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.