Как да създадем успешен TikTok акаунт за бранда си?

Какво правя ли? А, чакам на опашка и си цъкам в TikTok . Не мога да заспя и гледам клипчета в TikTok. Уча се да плета от TikTok. Гледам хакове за чистене в TikTok. Разглеждам тенденциите в модата в TikTok.


Чували сме поне един от тези отговори, а и още много други, нали? Признавам си, прекарвам доста повече време от необходимото в TikTok и въпреки че работата ми е свързана с това да съм запозната с всички социални платформи попаднах в капана на TikTok манията. Не рядко ми се случва да започна разговор с думите „Четох някъде , и под четох някъде имам предвид гледах един TikTok, в който…“. TikTok се превърна в нещо повече от поредната мода в социалните мрежи. В приложението можем да правим всичко от това да се забавляваме до научаване на добре пазени тайни за всяка професионална сфера.

Естествено, възходът на социалната мрежа доведе до много промени в маркетинг стратегиите на много и най-различни брандове. Но как като маркетолози можем да се възползваме от това на практика за създаването на успешно присъствие в TikTok?

Слейте се с трендовете в платформата


Бъдете в крак с всички тенденции и предизвикателства и преценете кои от тях са подходящи за вашия бранд. Платформата позволява огромна свобода в съдържанието, което можем да публикуваме. От #TikTokmademebuyit до готови темплейти, с които да покажем продукта или услугата, която предлагаме , в най-добрата им светлина. Един от начините да навлезем естествено в TikTok общността е да правим видео отговори на видеа от потребители, които вече са придобили голяма популярност.
Добър пример за това е отговорът на Amazon на видео от @emilyzugay, в което тя създава ново лого за компанията:

emilyzugay

Amazon отговарят брилянтно по този начин:

@amazon

Thanks @emilyzugay for helping us think outside the box.

♬ original sound – Amazon
amazon

Изберете подходящата ниша


Разнообразието на съдържание е от изключително значение за успешен профил, но е важно да се съобразим и с идентичността на бранда. Направете обстоен анализ на различните „страни“ на платформата и изберете тази, в която бранда се вписва най-добре.

Бъдете постоянни


По последни данни от Sebastian Szmigielski отговарящ за TikTok B2B ad sales в Централна Европа, трябва да публикуваме от 5 до 7 пъти седмично за оптимални резултати. Особено когато се опитваме да продадем конкретен продукт.


Разнообразие на съдържанието


Възползвайте се от инструментите на приложението за лесно и бързо създаване на съдържание. Платформата предоставя различни възможности за създаване на съдържание- от филтри и зелени екрани до игри и предизвикателства. Това помага за бързо и лесно създаване на съдържание, което няма да натоварва работния процес допълнително, а дори ще го направи по-забавен и приятен.

Бъдете кратки и ясни


От голямо значение е и дължината на съдържанието. За оптимални резултати от TikTok ни съветват да се побираме в границите между 21 и 34 секунди. В първите 3 секунди използвайте „кукичка“ – изречение/действие , което да задържи вниманието на потребителите. В останалата част от видеото или така нареченото Body, предайте това , което всъщност искате потребителите да чуят. И за край, за наша изненада , ни трябва не друго, а точно CTA.

Забавлението е задължително


Нека се възползваме от тази нова ера в комуникацията, в която можем да скъсим дистанцията между бранда и неговите клиенти. Покажете, че познавате аудиторията си и ви е грижа за нея. Накарайте потребителите да се усмихнат заедно с вас!

Засега можем да правим това – да се забавляваме докато откриваме нови начини за развитие в социалните мрежи. Ако решите, че искате да оставите веселието на професионалистите можете да се свържете с нас, 3CON, за консултация за вашия TikTok акаунт. Нашият екип по дигитален маркетинг удоволствие ще ви консултира и ще ви предложи персонализирани решения, които да отговарят на вашите цели и нужди.
Предлагам ви да се забавляваме докато можем, защото много скоро ще можем да използваме и платена реклама в TikTok ( евентуално ) и тогава … е, ще запретваме ръкави!


Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е част от услугите в портфолиото на маркетингова агенция 3CON. Това е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.