Как Natura Bisse се превърна в най-добрата спа марка в света?

В света на козметиката и грижата за кожата, Natura Bissé е не просто марка, а символ на лукс, иновация и преданост към красотата. Утвърден в годините, този бранд от Барселона през 1979 г. непрекъснато е преобразявал индустрията, като се стреми към професионални резултати.

Създадена от Рикардо Фисас и Глория Вергес, мисията на Natura Bissé е да грижи за кожата и благополучието на хората във всички фази на живота им. Със започването си в професионалния сектор на спа индустрията, марката намери своето място като пионер във връзката между висококачествените продукти и експертните ръце на най-добрите естетици.

Ключовият момент за Natura Bissé бе откриването на силата на докосването

Фисас забелязва, че работещият с аминокиселини член от екипа има изключително меки ръце. Това води до откриването, че експозицията на кожата на естествената, свободна форма на аминокиселини има мощен козметичен ефект.

През 1995 г., с мечтата за световна експанзия, Natura Bissé прави своят международен дебют, утвърждавайки се в най-престижните магазини в САЩ. Оттогава насам, марката непрекъснато се разраства, присъствайки в над 40 страни по света и създавайки уникални сензорни текстури и иновативни продукти, които променят възприятието за качествена грижа за кожата.

С икона като Diamond Extreme, лансиран през 2002 г., Natura Bissé не просто създава продукти, а създава култура на красотата. Diamond Extreme става глобален бестселър, обичан от звезди, експерти и клиенти, които изискват най-доброто за своята кожа.

От 2004 г. марката организира специални козметични стаи в Лос Анджелис, които се превръщат в неизменен елемент от подготовката на звездите за най-известните червени килими по света. Звездите се доверяват на Natura Bissé, за да сияят с неустоим блясък под прожекторите.

Но успехът на марката не е само в козметичните продукти.

През 2008 г. се ражда Фондацията Ricardo Fisas Natura Bissé, ангажирана с благополучието на хората в уязвими ситуации. Фондацията подкрепя две инициативи: програмата за грижа за кожата при онкологични заболявания и проекта „Разлика“, който подкрепя учители и деца с учебни затруднения. Natura Bissé финансира Фондацията с 0.7% от оборота си.

През годините, Natura Bissé не просто се развива, а се превръща се в световен символ на качество и революция в грижата за кожата. Тя е обявена за „Най-добра спа марка в света“ на престижните награди World Spa Awards™ четири поредни години (2018, 2019, 2020 и 2021).

И през 2021 г., с новият си креативен център и седалище в Барселона, Natura Bissé показва, че вярва в бъдещето с оптимизъм и ентусиазъм. Този модерен център е символ на ангажимента на марката към растежа, иновациите, устойчивостта и отличното качество.

В България, присъствието на Natura Bissé Barcelona вече е установено от Esthetic Privilege през последните 13 години. През март и април , Natura Bissé разширява своето семейство с четири нови салона: Salon de Beauté и салон Далия в София, GG Room в Балчик и Paradise Beach в Свети Влас. С дъщерни дружества в Испания, Дубай, САЩ, Мексико, Обединеното Кралство и Китай, както и присъствие в повече от 100 страни, Natura Bissé продължава да утвърждава своето глобално присъствие в най-престижните СПА центрове. Терапиите и продуктите на марката се предлагат в най-елитните СПА центрове и престижни салони за красота по цялата страна, като терапевтите преминават прецизни обучения, гарантиращи високото качество на обслужване.


Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е част от услугите в портфолиото на маркетингова агенция 3CON. Това е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.