Молекулата на младостта: NAD+ и защо Кайли Дженър и Хeйли Бийбър й се довериха

blue-Molecule-kendall-jenner-heiley-biebe

NAD+ е мощно оръжие против стареенето, допринасящо за нашето здраве и красота, предпочитана от много знаменитости и в България.

„Ще се подлагам на лечение с NAD+ до края на живота си и никога няма да остарея“, заявява щастливо Хайли Бийбър по време на едно от своите интравенозни вливания. Двете с Кендъл Дженър редовно се подлагат на процедурата и споделят, че нямат никакви  странични ефекти.  Джъстин Бийбър  също използва терапията с NAD+ за лечение на зависимостта си от наркотиците и справяне с депресията. Проучванията показват, че коензима се справя успешно и с лечението на алкохолни зависимости, както и облекчаването на симптомите на болестта на Паркинсон.

Какво всъщност  представлява NAD+?

NAD+ представлява икотинамид аденин динуклеотид коензим в окислена форма, който се намира във всички клетки и играе доста важна роля – от изпълнение на над 500 критични метаболитни функции до производството на енергия и поддържане на здрава ДНК. Осигурява и по-добро производство на колаген в кожата, хидратира я, бори се с пигментацията и розацеята и има противовъзпалително действие. 

NAD+ намалява с възрастта, защото се разрушава

Проучванията показват, че нивата на NAD намаляват по време на процеса на стареене, но той се разрушава активно от ензима CD38. Възпаленията и активирането на CD38 обикновено са временни, но когато стареещите клетки се натрупват с възрастта, те могат да доведат до хронично активиране на CD38 и по този начин допринасят за намаляването  на NAD+. Интересното е, че загубата на NAD+ също е двигател на стареенето. И тук имаме порочен кръг. Тъй като NAD+ се изчерпва, се индуцират повече стареещи клетки, активирайки ензима CD38 за допълнително изчерпване на NAD+. Без намеса този цикъл влошава процеса на стареене.

NAD+  Като дългосрочна инвестиция

Настоящият подход за справяне със загубата на NAD+ е като се увеличи с прекурсори вливянията на NAD+, като ниацин, никотинамид рибозид (NR) и никотинамид мононуклеотид (NMN). Тъй като CD38 активно разгражда както NAD+, така и NMN, може да е полезен подход за комбиниране на такива терапии за усилване на NAD+ за увеличаване на ефективността. Самата процедура на прием на NAD+ може да бъде перорална или интравенозна, като интравенозната обещава по-дълъг и бърз ефект. Процесът на регенериране на NAD+ в организма ни е доста фин и строго индивидуален и е възможно да отнеме повече от три процедури, за да усетите пълното му благоприятно въздействие. 

“След като родих, качеството ми на живот доста се понижи заради всекидневна ужасяваща болка в кръста. След терaпията с NAD+ първото и най-важно за мен е, че болката намаля и почти изчезна. За мен това е нещо голямо. Облекчава болката.” – Емануела Толева, модел и организатор събития.

https://www.instagram.com/reel/CsMX0NxI5RA/

В България вече три години работи най-добрият център за интравенозни терапии, който предлага програми за алкохолна детоксикация, интензивно изгаряне на мазнини,  укрепване на имунната система, изсветляване на хиперпигментациите по кожата и изравняване тена лицето, терапии след тежка вирусна инфекция.


Изграждането на цялостна стратегия за комуникация на бранда е част от услугите в портфолиото на маркетингова агенция 3CON. Това е една от ефективните стъпки за достигане до правилната аудитория. Комбинирана с точни послания по конкретните канали, тя е ключов инструмент за изграждане и утвърждаване позитивния имидж на бранда.

Заявете час за разговор с нас, в който заедно да потърсим работещите решения за вашия бранд. Последвайте 3CON в LinkedIn.