Задаването на рецесията ще увеличи доверието в спечелените медии

Задаването на рецесията ще увеличи доверието в спечелените медии

Цените на стоките и услугите се повишават, наблюдава се забавяне в някои звена на икономиката, а доверието на потребителите е рекордно ниско, отбелязват от PR News Online . Комбинацията от тези фактори е предпоставка за огромно напрежение в бизнеса. Опасността от рецесия принуждава много компании да намалят дейността и персонала си, и отделите по Маркетинг и PR комуникации често търпят най-големи загуби. 

Точно сътресенията в икономиката трябва да водят до увеличаване на дейностите по маркетинг и реклама, а не обратното. В тази статия ще ви дадем и причините, поради които тези активности, и особено спечелената медия, трябва да са на първия ред на бойното поле!

Намаляване на разходите, без да се намалява видимостта

Забавянето на икономиката често ни кара да правим драстични промени в бюджетите.  Особено по време на рецесия, всеки един разход, който правим се гледа под лупа. Като най-скъпа инвестиция, платената реклама е първата, от която се отказват много бизнеси и предприемачи.

Точно затова трябва да насочим усилията си към спечелената медия. Не само, че цената й е много по-ниска, но и една добра история би била един незаменим актив в арсенала ни. Всеки бизнес е добре да има кадри, които знаят как да откриват и представят качествени истории. Имате ли такива в агенцията, ще получавате непрестанно интересно съдържание, и то без допълнителни разходи!

Намалете разходите, без да намалявате видимостта

Разбира се, наясно сме, че не всяка компания има наличието на такива кадри. Но това причина ли е да се откажете от спечелената медия? Не! Има достатъчно агенции и фрийлансъри, които могат да изпълнят задачата и то на много по-ниски цени от тези за платена реклама! Така ще може да разпределите ефективно разходите за маркетинг и PR, без да губите видимост пред най-важните хора, без които бизнеса ви не може – вашата аудитория.

Препоръка от трети страни

Напълно разбираемо, ако не настъпят положителни промени в икономиката, потребителите да пазаруват все по-малко. Ако вашият продукт не е жизнено важен в техните очи или мислят, че няма да се задържи дълго на пазара, те просто ще го подминат. 

Препоръка от трети страни

Бъдещето на компаниите, сега повече от всякога, зависи от доверието на потребителите в тях. Цитирано от Еделман, доверието на потребителите в бранда е вторият най-важен фактор, който ги тласка към покупка. Живеем в свят, в който рекламите са навсякъде и всеки иска да изтъкне защо неговия продукт е по-добър от конкурентния. В този свят, спечелената медия ви помага да изградите доверие сред потребителите по обективен и ненатрапчив начин. 

Хората не са изгубили доверие в масовите медии и ето защо спечелената медия е чудесен начин да изпъкнете във времена на рецесия.

Лоялност към бранда

Лоялност към бранда

По време на рецесия, потребителите предпочитат сигурното пред новото. Вероятността да се обърнат към бранд, който е непознат за тях, намалява драстично. Всеки един лев, който дават за продукта или услугата, която ще ползват, трябва да си заслужава. Ето защо е толкова важно, сега повече от всякога, да имате и печелите лоялни клиенти. Те винаги ще предпочетат вас пред някой друг, защото ви се доверяват и са сигурни, че няма да ги подведете. 

И все пак, ако решат че ви нямат 100% доверие или продукта ви няма да се задържи много дълго на пазара, са склонни да се обърнат към друг бранд. Отново, тук спечелената медия ще ви бъде от голяма полза!

Една добра история от агенция, фрийлансър или дори инфлуенсър, може да покаже на аудиторията, че на вашия бранд може да се разчита. 

В трудни времена, потребителите се доверяват повече на мнението на другите, за да намалят риска от грешка до минимум. Точно затова, такива статии и истории, могат да създадат в хората дългосрочна лоялност към бранда, както и така любимото за всички: препоръка от уста на уста. 

Компаниите са длъжни да излъчват увереност и стабилност, за да могат и потребителите да им се доверят. Спечелената медия е най-добрият начин да се покаже силата на бранда, а използвана и по правилния начин, може да донесе дори повече дивиденти и от платената реклама!
Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как да помогнем на вашият бранд в тези трудни за икономиката и бизнеса времена. Последвайте ни и в LinkedIn, за да бъдете информирани за най-актуалното в маркетинг и PR комуникациите.


Заявете час за разговор с нас, за да направим консултация как вашия бранд може ефективно да взаимодейства с инфлуенсъри и лидери на влияние. Последвайте 3CON в LinkedIn.